Vlaams Belang heeft vragen bij hoge kost groenonderhoud

In de begroting van het district Wilrijk werd een bedrag van maar liefst 37.000 € ingeschreven voor de leasing van hangmanden en bloemtorens.  Die zouden op verschillende plaatsen in het district worden geplaatst.


 


Het Vlaams Belang stelde vragen bij de hoge kostprijs van deze vorm van groenvoorziening. In 2009 volstond 25.000 euro; in 2010 verwacht het districtsbestuur 37.000 euro te moeten uitgeven. Dit is volgens de Vlaams Belangfractie wel een zeer hoog bedrag. “Het Vlaams Belang drong aan op een investering in de aanleg van perken en plantsoenen of meer onderhoudsvriendelijke straatbeplanting. De investeringskost hiervan is weliswaar groter, maar permanent groen is duurzamer en zorgt ook in het winterseizoen voor een aangename leefomgeving. Dit zal op langere termijn ook minder kosten! Bloemen zijn natuurlijk ook goed, maar moeten die echt zo duur zijn?”, aldus de fractievoorzitter van het Vlaams Belang Eric Huijbrechts. Wel tevreden is het Vlaams Belang over de heraanleg van het parkje op het Neerland.


 


Een stripmuur van 30.000 euro?


 


De Vlaams Belangfractie in de Wilrijkse districtsraad verbaasde zich over het initiatief van het districtsbestuur om in Wilrijk een stripmuur te voorzien. Vooral de kostprijs ervan doet de wenkbrauwen fronzen, nl. 30.000 euro. Het districtsbestuur kon er nog geen details over geven, want er is nog niets over geweten. Ook over de mogelijke locatie van dit ‘kunstwerk’ werd met geen woord gerept. Het Vlaams Belang vindt 30.000 euro aan de hoge kant voor een stripmuur waarvan nog niets geweten is. De fractie zegt wel niet bij voorbaat tegen het initiatief te zijn, maar hoopt dat het alsnog goedkoper kan.


 


Aanpassing premie voor senioren


 


Het seniorenbeleid in Wilrijk heeft niet veel om het lijf. Het Vlaams Belang dringt er bij het districtsbestuur al jaren op aan om een degelijk seniorenactieplan op te stellen om de beperkte middelen voor deze belangrijke bevolkingsgroep zo efficiënt mogelijk te kunnen besteden. Er is eindelijk na drie jaar bestuur eens goed nieuws, voor die senioren althans die hun woning willen aanpassen. De premie van het district voor de aanpassingswerken verhoogt van 2500 naar 5000 euro. Het Vlaams Belang hoopt dat naast deze aanpassingswerken in de toekomst ook een premie voor veiligheidsinvesteringen aan woningen zal ingevoerd worden. Alleenstaande senioren voelen zich vaak onveilig en een verhoging van de veiligheid in de woning is dan ook absoluut geen luxe.


 


 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...