Zwarte verkeerspunten in Wilrijk moeten versneld aangepakt worden

Een aantal Wilrijkse kruispunten kennen een verhoogd ongevallenrisico en dienen dringend aangepakt te worden. Een gerichte, infrastructurele aanpak is de oplossing eventueel gecombineerd met een verkeerslichtenregeling. Helaas werkt dat niet altijd en dienen er nog een aantal zwarte punten dringen aangepakt worden. Een overzicht.

Reeds heraangelegde kruispunten:

  1. Acacialaan-Berkenlaan werd heraangelegd in juli 2011. Sindsdien zijn er helaas maar liefst 5x meer ongevallen, gelukkig maar 1 met letsel.
  2. Boomsesteenweg-R11 werd heraangelegd in januari 2013. Daar waar er vroeger 96 ongevallen waren waarvan 65 met letsel, zijn sinds de heraanleg minder, respectievelijk 11 en 6, wat een aanzienlijke daling is.
  3. Cederlaan-Groenenborgerlaan-Sneeuwbeslaan-Vijverlaan werd heraangelegd in juni 2016. Dit heeft echter bijna geen impact gekend op het aantal ongevallen. Er zijn sindsdien 6 ongevallen geweest, waarvan 2 met letsel.
  4. De heraanleg in augustus 2012 van de Chrysantenstraat-Letterkundestraat-Smedenstraat kan een succes genoemd worden, want er zijn sindsdien geen ongevallen meer geregistreerd door de Antwerpse verkeerspolitie.

Wilrijk kent echter nog steeds een aantal verkeersonveilige kruispunten, die dringend aangepakt moeten worden:

  • Jules Moretuslei-R11
  • Prins Boudewijnlaan-Frans van Dunlaan-R11
  • Gaston Fabrélaan-Heistraat-R11
  • Boomsesteenweg-Terbekehofstraat-Atomiumlaan

Het Vlaams Belang Wilrijk dringt er dan ook aan dat het districtsbestuur naar aanleiding van de jaarlijks opgestelde verkeersveiligheidsaudit voor het district Wilrijk aandringt op het versneld wegwerken van voormelde zwarte verkeerspunten.

Anke Van dermeersch: ”Wilrijk heeft na de binnenstad en Berchem het hoogst aantal ongevallen met zwaargewonden. Er is dan ook dringend nood aan een grondige evaluatie van de verkeersveiligheid in ons district. Een bijsturing en eventueel heraanleg van voornoemde gevaarlijke kruispunten op de R11 en Boomsesteenweg is uiterst dringend.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...