Zogenaamd ‘kleine criminaliteit’ kan niet in Wilrijk

Onlangs werd een kapperszaak in de Heistraat ingebroken via de dakkoepel. De inbrekers gingen ervandoor met twee spaarpotten, een tv-toestel, een digitaal fototoestel en de muziekinstallatie. Dit wordt in de krant gemeld alsof het kleine criminaliteit betreft en de normaalste zaak ter wereld. Dat is het niet !


Het is niet altijd aangenaam om gelijk te krijgen, zeker en vooral als dat op het vlak van onveiligheid is. Zoals ondertussen genoegzaam bekend, pleit het Vlaams Belang Wilrijk nu al jaren voor een veel hardere en repressievere aanpak van alle vormen van criminaliteit, ook van de kleine criminaliteit, omdat die een hellend vlak vormt naar de zwaardere vormen van criminaliteit (de zogenaamde Stepping-Stone-theorie). De anti-autoritaire ideeën van mei ’68, die de socialisten in praktijk brengen, hebben geleid tot een vervaging van het normbesef en zijn deels verantwoordelijk voor de stijging van de criminaliteit.


Het Vlaams Belang Wilrijk leeft dan ook mee met de slachtoffers en zal er op aandringen bij de bevoegde instanties dat alle criminaliteit en onveiligheid in Wilrijk systematisch aangepakt wordt met gecoördineerde actie, waarbij preventie natuurlijk ook belangrijk is.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...