Zigeunerkamp: Far West in Wilrijk

Op zaterdag 13 februari 2011 vond er kort na de middag een schietpartij plaats in de Klaverbladdreef te Wilrijk. Deze dreef midden in de natuur trekt in het weekend veel wandelaars, joggers en fietsers aan dikwijls vergezeld van kleine kinderen. Op zo’n moment waarop er veel mensen in de Klaverbladdreef zijn, vond er een gewelddadig incident plaats waarbij de politie genoodzaakt was uit zelfverdediging een dolle zigeuner van het woonwagenkamp aldaar neer te schieten.

De gewapende woonwagenbewoner had, voor hij de politie aanviel met een machete, wild om zich heen geschoten met verscheidene kogelinslagen in woonwagens tot gevolg. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van zowel een karabijn als een riotgun.

Dit zijn toestanden die je misschien kunt verwachten in Chicago, maar toch niet in één van de rustigste straten van het groene district Wilrijk.
Voor geen enkele Antwerpenaar kan dit door de beugel. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen en ook daadwerkelijk zijn in z’n stad of wijk en niet met schrik rondwandelen in een soort ‘Far West’, waar de kogels je rond de oren kunnen vliegen.

Het Vlaams Belang eist duidelijke en strenge maatregelen waar iedereen zich aan moet houden ook rondtrekkende bevolkingsgroepen. Senator Anke Van dermeersch zal daarom dan ook aan de burgemeester meer uitleg eisen over de aanpak van de verschillende problemen in deze wijk die veroorzaakt worden door de woonwagenbewoners.
Bovendien eist het Vlaams Belang te weten of het stadsbestuur op de hoogte was van het feit dat de woonwagenbewoners, die midden in natuur-/recreatiegebied huizen, eigenaars zijn van vuurwapens en of zij daarvoor de nodige vergunning bezitten. Tevens zal een verhoogde algemene politiecontrole gevraagd worden nu er een eerste dode is gevallen.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...