Vlaams Belang verwelkomt Open-vld in de oppositie 


Het Vlaams Belang verwelkomt de Open-vld – al dan niet met schepen Van Campenhout ?– in de oppositie. De liberale partij heeft eindelijk begrepen dat de coalitie van Janssens heilloos is. De burgemeester en de schepen voor de Haven hebben met de Vlaamse regering een compromis gesloten op de kap van de Antwerpenaren. De Antwerpenaren krijgen hun tunnel en geen viaduct. Maar ze krijgen er meteen een boete van 353 miljoen euro bij voor hun fout stemgedrag n.a.v. het Oosterweelreferendum. Burgemeester Janssens krijgt dan wel gelijk wat de tunnel betreft, maar haalt hier slechts een Pyrrusoverwinning.


De ex-schepen voor Financiën Bungeneers heeft gelijk als hij zegt dat Antwerpen de financiële gevolgen van het Oosterweelcompromis niet kan dragen. Amper twee weken geleden was er nog een speciale themacommissie in het stadhuis over de tekorten van het OCMW. Als er geen 15 miljoen euro voor het betalen van leeflonen bij de stad kan gevonden worden, waar haalt burgemeester Janssens dan 353 miljoen euro vandaan?


Met het vertrek van Open-vld uit het stadsbestuur is de bestuursmeerderheid van burgemeester Janssens wel bijzonder krap geworden (1 à 3 stemmen op overschot naargelang de houding van schepen Van Campenhout). Dit is geen goede zaak voor Antwerpen. Een stad als Antwerpen heeft een krachtdadig bestuur nodig. Dit was al niet het geval met Open-vld erbij. Met deze krappe meerderheid wordt Antwerpen moeilijk bestuurbaar. 


 


Filip Dewinter,


Fractievoorzitter Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad


 


Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...