Verkeersingreep met omwegen.

Sinds de werken aan het Olympiadekruispunt bezig zijn, is het alle dagen nadenken hoe men van punt A naar punt B moet rijden in Wilrijk.


Een van de moeilijkheden was bijvoorbeeld voor de mensen in de Kruishofstraat ,die in het gedeelte tussen Boomsesteenweg en Heistraat wonen.


Deze straat was afgesloten aan de kant van de Heistraat, door middel van paaltjes.En dit om het sluipverkeer door de Kruishofstraat te verhinderen.


Door de werken aan het Olympiade kruispunt, werd ook tevens de Populierenlaan afgesloten.


Hierdoor waren de inwoners van dit kleine stukje Kruishofstraat, verplicht om langs het Antwerp-Expo (Bouwcentrum ) te rijden om het centrum van Wilrijk te bereiken.


Ik heb toen een voorstel gedaan aan de bevoegde schepen om de Kruishofstraat aan de zijde van de Boomsesteenweg af te sluiten, en de paaltjes aan de Heistraat tijdelijk te verwijderen.


De schepen vertelde mij toen dat dit niet mogelijk was, en de werken zorgden maar voor een “tijdelijke” overlast.


Verscheidende inwoners van dit gedeelte stuurden ook een mail naar het district, met dezelfde vraag. En ook zij kregen een negatief antwoord.


Enige tijd later stelde men dezelfde vraag op het maandelijks overleg van de buurtcomités en politie.


Hier beloofde men om de vraag door te sturen naar de Verkeerspolitie.


Enkele dagen later zijn de paaltjes verwijderd en is de Kruishofstraat langs de zijde van de Boomsesteenweg afgesloten.


Toen viel er, op 25 maart, een schrijven in de bus bij de inwoners in deze straat van het District Wilrijk. Hierin stelde men een bevraging voor, om de bevindingen over deze verkeersingreep te vernemen van de inwoners.


Raar maar waar,maar zoals Bredero zei , “’t Kan verkeren”

Eric Huijbrechts
Fractieleider Vlaams Belang Wilrijk

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...