Tour raast door Wilrijk op 4 juli

Op zondagnamiddag 4 juli 2010 passeert de legendarische Tourkaravaan door Antwerpen tijdens de eerste rit van Rotterdam naar Brussel.


 


De renners doen achtereenvolgens de Antwerpse districten Ekeren, Merksem, Antwerpen en Wilrijk aan. In Ekeren is er extra spanning door een tussensprint op de Kapelsesteenweg. In elk district waar de Tour langskomt kunnen supporters en inwoners de renners na hun doortocht blijven volgen op een groot scherm. Muziek en animatie verzekeren de sfeer in de supporterszones.


 


Op de Park & Ride-zone aan het kruispunt van de R11 met de Prins Boudewijnlaan wordt een animatiezone ingericht waar toeschouwers niet enkel de wielrenners van nabij kunnen volgen, maar waar zij ook de hele dag terecht kunnen voor een hapje, drankje en tal van attracties, ook  voor de allerkleinsten. De Touretappe is bovendien te volgen op een groot scherm. De organisatie van deze gratis animatiezone is in handen van evenementenbureau Finixx en Gazet van Antwerpen.


 Bezoekers en bewoners houden er best rekening mee dat ze zich op zondagnamiddag 4 juli moeilijk kunnen verplaatsen in de stad. Het is immers onmogelijk om het parcours te berijden of over te steken tussen 13.30 en 17.30 uur. Verplaatsingen van oost naar west zijn dan enkel mogelijk via de autostrades. Ook het openbaar vervoer volgt alternatieve reisroutes.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...