Problemen met De Lijn in Wilrijk

Reeds langer dan 1 jaar heeft De Lijn haar trajecten aangepast in Wilrijk. Wat eerst beloftevol klonk, bleek nadien in de praktijk een enorme verslechtering te zijn voor ons district.

Bepaalde wijken hebben geen rechtstreekse verbinding meer met de Groenplaats en andere wijken hebben geen rechtstreekse verbindingen meer naar het station of naar de hospitalen Middelheim en Sint-Augustinus.

De “magische” oplossing die naar voren geschoven werd, was de nieuwe bushalte aan De Bist. Daar zouden alle buslijnen samenkomen en op dit knooppunt zou men vlot van ene op de andere lijn kunnen overstappen. Men beloofde ons destijds dat er elke 10 minuten een bus zou vertrekken naar alle richtingen. De realiteit is echter anders. Men moet dikwijls tot een half uur wachten op een verbinding naar zijn uiteindelijke bestemming. Bovendien is het niet zo eenvoudig voor ouderen, ouders met jonge kinderen en gehandicapten om de drukke Heistraat over te steken. Dit mede door het gebrek aan een zebrapad.Ten behoeve van de reizigers heeft men ook aankondigingborden geplaatst. Hierop zou men dan kunnen aflezen hoelang de bus nog onderweg zal zijn tot aan de halte. Ook deze aankondigingborden werken al meer dan een jaar niet.

Het Vlaams Belang Wilrijk wees De Lijn reeds op deze problemen, maar tot op heden werd geen oplossing geboden.

Eric Huijbrechts
Fractieleider
Vlaams Belang Wilrijk

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...