Problematische nieuwe busregeling vanaf 1 nov 2010

De nieuwe busregeling van De Lijn die in voege treedt op 1 november 2010 geeft mobiliteitsproblemen voor de bewoners van de wijk De Hoogte .De bewoners van Jan Janssensstraat, Laarstraat, Berkenlaan en omgeving krijgen het door deze nieuwe regeling moeilijker om eenvoudig en vlot naar de buurt Lange Lozanastraat – Kasteelpleinstraat en uiteindelijk Groenplaats te geraken.
Het Vlaams Belang Wilrijk zal daarom bij De Lijn aandringen om bijvoorbeeld 2 van de 180/181/182/183-lijnen ook door de Laarstraat en Berkenlaan naar VIIde Olympiadelaan te laten rijden en eveneens hierdoor vanuit de stad richting Bist.
Op deze wijze kunnen de bewoners van de wijk De Hoogte  op eenvoudige wijze gebruik maken van het openbaar vervoer om van en naar Antwerpen-centrum te reizen.  
Deze bussen rijden momenteel richting Wilrijk over de Boomsesteenweg en zijn aldus voor de bewoners van de wijk De Hoogte  zeer moeilijk bruikbaar. Het is immers zeer moeilijk om tussen de VIIde Olympiadelaan en de Gaston Fabrélaan als voetganger de A12/Boomsesteenweg over te steken, tenzij door de tunnel aan de Dokter Veeckmanslaan. Deze tunnel is echter zo nauw en donker dat het zeer onveilig is en dus geen optie voor de bewoners van de wijk De Hoogte.
 

Anke Van dermeersch

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...