Openbare barbecue in Steytelinckpark binnenkort

Op de gemeenteraad van 26 april 2010 wordt de code van gemeentelijke politiereglementen gewijzigd zodat het tussen 15 maart en 15 oktober toegelaten is om te barbecueën op de voorziene barbecuefaciliteiten in het Steytelinckpark. Dit kost de stad ongeveer 7.500,- euro, wat het Vlaams Belang Wilrijk wel erg duur vindt.


 


Hoewel er strikte voorwaarden aan gekoppeld zijn, stelt het Vlaams Belang Wilrijk zich ook vragen bij de noodzaak hiervan in het district Wilrijk. Vooreerst uit veiligheidsoverwegingen, maar ook in het bijzonder uit vrees voor sluikstort, overlast en schade aan het park en zijn natuur. Etensresten, kaarsvet, sigarettenpeuken, plastic bekertjes en dergelijken horen immers niet thuis in een park.


Het Steytelinckpark is bovendien een favoriete speellocatie voor al dan niet begeleide jonge kinderen, waarbij een barbecue voor een onveilige situatie zal zorgen.


 


Het is enkel toegelaten te barbecueën op het door de stad geplaatste barbecuetoestel op de daarvoor geplaatste vloerplaat. De stad zal ook zorgen voor de nodige astonnen en de nodige blusmiddelen (zand) om het vuur te blussen en smeulende resten in te deponneren.


Voor het aanmaken van de houtskool mag alleen gebruik worden gemaakt van reukloze aanmaakblokjes. Het is weliswaar verboden de barbecue aan te maken met petroleumblokjes, met vloeibare aanmaakstoffen of met takken. Tevens moet er door de gebruiker steeds minimaal één brandblusapparaat of vijf liter water worden


voorzien in de nabijheid van de barbecue, maar het Vlaams Belang Wilrijk vreest dat hierop minimaal tot geen toezicht zal gehouden worden.


 


Het Vlaams Belang Wilrijk heeft alle begrip voor mensen die niet beschikken over een tuintje om in te barbecueën en dus zou het een oplossing kunnen zijn om de barbecuefaciliteiten eventueel online te laten reserveren. Op die manier weet de stad wie de plaats gebruikt en kan er iemand worden aangesproken voor schade en vuil. Gemeenteraadsleden Hugo Verhelst en Anke Van dermeersch zullen de inrichting van de openbare BBQ in Wilrijk dan ook goedkeuren, maar er streng op toezien dat er zich geen problemen of overlast voordoen en in zulks geval zullen zij direct de bevoegde schepen hierop wijzen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...