Ondertunneling van de R11: Ja!

Vorige week gaf minister Crevits duiding bij de plannen van de Vlaamse regering in verband met de R11 tussen Wommelgem en Wilrijk. Die zou lopen vanaf het rondpunt van Wommelgem, aan de op- en afrit van de E313, tot aan de E19 in Wilrijk, ter hoogte van de Craeybeckxtunnel. Risico bestaat hier dat als het verkeer bovengrond komt in Wilrijk, er bij de minste problemen op de Ring, er bijzonder veel sluipverkeer zal zijn in de Wilrijkse woonstraten. Districtsvoorzitter Peeters had dit ook zo gezien en deed in de kranten een charge om de doortrekking verder te trekken tot aan de A12.  Gelijk heeft hij! We steunen hem hier volmondig in.


Langs de andere kant moeten we wel oppassen dat dit geen vroege verkiezingsstunt van de SP.a. is! Is het standpunt dat Peeters verkondigt dat van de Wilrijkse meerderheid? Of is dit enkel het standpunt van de SP.a. Als het op beloftepolitiek aankomt dan is de SP.a. daar ongetwijfeld dé kampioen van! We herinneren ons nog haar verkiezingbeloftes van 2006 om de A12 ter hoogte van Wilrijk ondergrond te brengen of om de gedempte zuiderdokken terug open te gooien,  enz enz.. De SP.a. zit in alle niveaus in de meerderheid. District, stad, provincie, Vlaanderen en federaal, dus waarom zetten ze hun beloftes niet om in realisatie?


Op onze steun kunnen ze rekenen als het gaat om de mobiliteit in de zuidrand aan te pakken! Het verder doortrekken van de Jan De Vos- tunnel op het grondgebied Wilrijk en de ondertunneling van de R11 kunnen op onze steun rekenen. We hopen alleen dat de SP.a de bevolking niks wijsmaakt en de daad bij het woord neemt! We volgen dit zeker verder op!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...