Olympiadekruispunt

Olympiadekruispunt.


Sinds 31 januari 2011 zijn de werken begonnen.


Deze zouden een kleine 2 jaar duren.


Dat dit een vlotter verloop van de verkeersstroom met zich zal meebrengen is nu al zonder twijfel.


Maar tijdens deze werken zal de ganse buurt er rond met zware verkeersproblemen te kampen hebben.


Even een opsomming:


Enkele maanden geleden was er een herstructurering van het aanbod van De Lijn.Deze zou resulteren in een snellere, en frequentere verbinding tussen Wilrijk en het stadscentrum. Een aantal bussen zou volgens de plannen ook over de Berkenlaan rijden.Maar bij de invoering besloot men, in afwachting van de heraanleg van de grote werken op het Olympiade kruispunt, het traject via de Boomsesteenweg te laten lopen. Resultaat vanuit Berkenlaan ,Parkwijk en Laarstraat geen rechtstreekse verbinding meer met de Groenplaats.


Enige tijd later begonnen dan de werken aan het kruispunt. Dit zorgde er voor dat ook de Populierenlaan niet meer gebruikt kon worden, Deze ganse straat gebruikt men als werfzone, en bv het bankkantoor op de hoek met de Jan van Rijswijcklaan is daardoor enkel te voet bereikbaar.


Het afsluiten van het kruispunt en de Populierenlaan zorgt er ook voor dat er meer voertuigen in de wijk terecht komen.Dit zijn dan meestal mensen die niet uit de buurt zijn.


En als men dan de nieuwe verkeerssituatie kent, en van Wilrijk naar het stadscentrum wil rijden, doen zich andere problemen voor. Men moet langs de Boomsesteenweg, en iets verder op de Jan van Rijswijcklaan is de straat opgebroken, en moet men alweer uitwijken.


Eenvoudig is het zeker niet!


Ondertussen wil men nog steeds de keerlus van tramlijn 6 door de Kruishofstraat laten lopen. Hiervoor is een nieuwe stedenbouwkundige vergunning uitgehangen op 24-02-2011, en hier kan men gedurende 30 dagen bezwaar aantekenen.


Volgens een antwoord van Minister Crevits ,konden we vernemen dat er geen onteigeningen nodig waren.En voorlopig is dat ook zo, want men hoort nu vertellen in de buurt, dat de tram over het fiets-en voetpad zal lopen aan de Boomsesteenweg.


Dit zal de situatie aan de Boomsesteenweg zeker niet veiliger maken.


En juist nu ,stelt de Stad voor aan de buurt om over een “Wijkcirculatieplan “ na te denken ,  Gewoon kwestie van “Timing ,denk ik dan .


Het Vlaams Belang  zal al deze werken nauwgezet volgen , en indien nodig niet nalaten om eventuele problemen aan te kaarten .


Eric Huijbrechts


Fractieleider Vlaams Belang Wilrijk


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...