IJsvrij Wilrijk

Net als vorig jaar bleven de meeste voet- en fietspaden in ons district ijspistes. Dit zou te wijten zijn aan het opraken van het strooizout. Kan, het was tenslotte een vroege en strenge winter en de  stad kan – ondanks de ernstige verwittiging van vorig jaar – niet op alles voorzien zijn. Alhoewel het natuurlijk opvalt dat het zout wel heel vroeg op is. Toch enkele bedenkingen:


Het valt op dat vooral in Wilrijk de voetpaden er erger aan toe zijn dan in de binnenstad. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat het college van burgemeesters en schepenen eerst voor toeristen alles ijsvrij maakt en dan pas voor de gewone man.  Er zijn handen te kort om alles gelijktijdig ijsvrij te krijgen en daarom worden er momenteel dus bewust keuzes gemaakt. Maar de stad en het district zouden al kunnen beginnen om in moeilijke straten zakken zout uit te delen aan mensen die er zich toe verbinden om hun deel van de straat ijsvrij te houden. Waarom kan  dat niet ? Het Vlaams Belang Wilrijk zal dit zo spoedig mogelijk op de districtsraad aankaarten.


Het valt ook op dat de straten en pleinen in het winkelcentrum er spekglad bij lagen en dit terwijl hier dagelijks duizenden mensen moeten passeren. Dit komt de winkelwaarde van Wilrijk zeker niet ten goede en houdt veel – vooral oudere – kopers gewoon thuis. Als het zout op is en de stadsdiensten kunnen het vele werk niet meer aan, waar iedereen begrip voor heeft, waarom dan geen werklozen inzetten bij het ruimen van sneeuw en het ijsvrij maken en houden van voet- en fietspaden. Onze stad telt een enorm aantal werklozen waarvan er zeker een aantal zullen te vinden zijn om in deze eindejaarsperiode de handen uit de mouwen te steken en een extraatje te verdienen. Het inzetten van werklozen is trouwens een bijzonder oud voorstel van het Vlaams Belang.

Anke Van dermeersch

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...