Handen af van standbeeld pater De Deken

RESPECT VOOR TRADITIES EN GESCHIEDENIS!

Verschillende organisaties en linkse partijen willen in de nasleep van de “Black Lives Matter”-heisa het 100 jaar oude standbeeld van Pater Constant De Deken in Wilrijk weg. Het beeld zou zogezegd uiting geven een van racistische en kolonialistische ingesteldheid. Het meer dan honderd jaar oude beeld van Pater De Deken is nauw verbonden aan Wilrijk. Pater Constant De Deken werd immers in 1852 in Wilrijkgeboren. Als missionaris en ontdekkingsreiziger reisde hij naar China waar hij een van de eerste was die Tibet bezocht. Daarna verbleef hij vele jaren in Congo waar hij onder andere een klooster met ziekenhuis en school stichtte. Pater De Deken stierf in 1896 op jonge leeftijd in Congo.

STOP DE BEELDENSTORM!

In de Verenigde Staten van Amerika maar ook in Groot-Brittannië en andere landen moeten allerlei zogenaamd racistische en koloniale beelden eraan geloven. Onder andere de beelden van Columbus, van christelijke missionarissen, van Churchill en anderen die in de ogen van de “Black Lives Matter”-beweging en hun linkse aanhang “fout” waren, moeten er aan geloven. De beelden worden beklad of simpelweg van hun sokkel gesleurd. Maar ook symbolen zoals Zwarte Piet, fimszoals “Gone With the Wind” en zelfs afleveringen van het Britse komische programma “Fawlty Towers”moeten weg. Alles wat blank, Europees en Westers is, is blijkbaar slecht en racistisch en moet dus verdwijnen. Onder het mom van gelijkheid en antiracisme haalt menonze Europese geschiedenis, beschaving en tradities onderuit. Nog even en Europa is Afrika geworden… dan is er eindelijk “gelijkheid”, de “gelijkheid” van de woestijn.

WEG MET ONS

De multicultuur streeft naar diversiteit en dat betekent dat onze eigen waarden en normen, geschiedenis en cultuur, kortom onze eigenheid moet wijken voor andere culturen. De omvolking waarbij ons volk vervangen wordt door vreemdelingen en allochtonen zorgt ervoor dat we afstand moeten nemen van ons erfgoed. Het Vlaams Belang legt zich hier niet bij neer en blijft opkomen voor het behoud van onze superieuremanier van leven waarbij waarden zoals de vrijheid van meningsuiting, de gelijkheid van man en vrouw, democratie en godsdienstvrijheid centraal staan. Alleen met respect voor het verleden en voor de symbolen van het verleden, kunnen we de toekomst verder uitbouwen

HANDEN AF VAN STANDBEELD PATER DE DEKEN!

Daarom ook eist het Vlaams Belang het behoud van het standbeeld van Pater De Deken op De Bist in Wilrijk. Pater Contant De Deken was een missionaris en ontdekkingsreiziger die ook in zwart Afrika emancipatie en vooruitgang bracht. Het Vlaams Belang doet niet mee aan de “weg-met-ons”- hetze die alles verketterd wat ons in het verleden dierbaar was. Daarom vragen wij u om de petitie “handen af van het standbeeld van Pater De Deken” te willen ondertekenen. Dit kan online via: petities.com/handen_af_van_het_standbeeld_pater_de_deken_in_wilrijk

Meer foto’s vind je in de fotogalerij of op onze Facebook pagina.

Het petitieformulier kan je hier afprinten. Gelieve het ingevuld terug te bezorgen op ons secretariaat te 2000 Antwerpen, Amerikalei 98.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...