Gratis parkeren in Wilrijk is erg duur !

In principe kan je in Wilrijk overal gratis parkeren aangezien er nergens in het district parkeerautomaten staan, maar…


 


Op vraag van gemeenteraadslid Anke Van dermeersch, bevestigde schepen Ludo Van Campenhout dat er vorig jaar (2009) er in Wilrijk massaal veel parkeerretributies of -belastingen werden uitgeschreven.


Op de Bist maar liefst 1.362, op het Mastplein 809, in de Sneeuwbeslaan 236, in de Goudenregenlaan 128 en tot slot in de Heistraat 74. Deze cijfers bevatten bovendien nog niet eens het grote aantal parkeerboetes dat de politie uitschreef.


De hoge aantallen op de Bist en het Mastplein komt doordat daar schijfparkeren van kracht is.


Het bestuur wil dat de beschikbare parkeerplaatsen op straat in de eerste plaats gebruikt worden door kortparkeerders en dwingt dit af met schijfparkeren (max. 2 uur) zodat er rotatie is.


 


Het Vlaams Belang Wilrijk protesteert ten stelligste tegen het feit dat omwille van dit parkeerbeleid geen bewonerskaarten uitgereikt worden aan bewoners en/of handelaars van het Mastplein of de Bist.


Het parkeerbeleid te Wilrijk houdt onvoldoende rekening met haar bewoners en handelaars, zodat het in principe gratis parkeren in de praktijk een hele dure zaak wordt voor de Wilrijkenaar.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...