Fietspad Atomiumlaan

Wilrijk is een district met veel groen en parken, waar men dus beter en veiliger zou moeten kunnen fietsen dan in de Antwerpse binnenstad. Nochtans is dit in de praktijk niet zo. Het fietspad in de Atomiumlaan werd bijvoorbeeld in de vorige legislatuur heraangelegd met een rode duidelijk herkenbare fietsstrook, maar het stuk tussen de Planetariumlaan en de A12 werd schijnbaar niet mee in dit project opgenomen en dus niet mee heraangelegd.

Helaas meldde het districtsbestuur dat het district wacht op een bijdrage in het budget voor heraanleg van Water-Link en de inrichting van een vrachtwagenparkeerzone op industrieterrein ‘Terbekehof’ opdat vrachtwagens na de heraanleg niet meer zouden parkeren in de heraangelegde Atomiumlaan.

Districtsraadslid Werner Degres maande dan ook aan het districtsbestuur aan om een efficiënter en verstandiger verkeersbeleid te voeren, zodat ook de veiligheid van fietsende Wilrijkenaars gegarandeerd wordt. Het Vlaams Belang streeft immers naar een grote verkeersleefbaarheid met aandacht voor alle weggebruikers en voor hun veiligheid.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...