Een nieuwe gevangenis op de gronden van de oude rijkswachtkazerne ?

Mogelijk komt er op de gronden van de oude rijkswachtkazerne in het Valaar aan de Boomsesteenweg een nieuwe gevangenis. Momenteel is er onder meer de radiokamer van de federale politie gevestigd. Ook de brandweer en de federale politie zijn op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats en zouden de gronden van de oude rijkswachtkazerne willen inpalmen. Stefaan De Clerck, uittredend minister van justitie, wil het arresthuis in de Begijnestraat sluiten en vervangen door een nieuwbouw cellencomplex in Wilrijk.

Een nieuwe gevangenis in Wilrijk ligt gevoelig bij de inwoners van Wilrijk, maar het Vlaams Belang wacht op Justitie om met een concreet plan te komen. We zullen dat dan bekijken en bestuderen in hoeverre rekening gehouden wordt met de behoeften van Wilrijk én in hoeverre de nieuwbouw opgetrokken zal worden met respect voor de omgeving.

Het Vlaams Belang blijft uiteraard bij het eerder ingenomen standpunt dat een gevangenis voor voorarrest het best naast het Vlinderpaleis gebouwd zou worden om de kostprijs van het transport van gevangenen naar de rechtbank zo minimaal mogelijk te houden.


Anke Van dermeersch

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...