Drugsoorlog moet stoppen voor ook Wilrijk getroffen wordt

Op zondagochtend 21 mei 2017 werd de 9de aanslag in 6 maand tijd op het Antwerps grondgebied gepleegd. Deze keer werd een huis in Berendrecht beschoten en de wagen van de buren in brand gestoken. Zij dienden zelfs midden in de nacht met hun twee kinderen hun huis te ontvluchten door de enorme hitte die ook hun huis beschadigde.

Dit geweld kadert in een drugsoorlog die zijn eerste Antwerps slachtoffer maakte in december 2016. Toen namen gangster een woning in de Guldensporenstraat te Borgerhout onder vuur en een molotovcocktail belandde op de auto van de 91-jarige buurman. Sindsdien volgen de schietpartijen elkaar in hoog tempo op: 1/1/2017 Lange Lobroekstraat-Dam, 8/1/2017 Rupelstraat-Dam, 25/2/2017 Guldensporenstraat-Borgerhout, 28/2/2017 Rupelstraat-Dam, 7/3/2017 Antwerpen-Linkeroever, 15/5/2017 Geestenspoor-Ekeren, 21/5/2017 Neerhoefstraat-Berendrecht.

Deze drugsoorlog moet stoppen voor er een onschuldige Antwerpenaar gewond of gedood wordt door rond suizende kogels!Daarom voelde ik op maandag 22 mei 2017 tijdens de gemeenteraadscommissie van burgemeester De Wever (N-VA) hierover aan de tand.

De Antwerpse burgemeester is immers als hoofd van de lokale politie verantwoordelijk voor de veiligheid van alle Antwerpenaren. Bovendien heeft zijn partij N-VA op alle bestuurlijke niveaus de bevoegdheid om de drugsoorlog in Antwerpen hard en ongenadig aan te pakken. Het is dan ook de plicht van de burgemeester om de hulp in te roepen van de federale overheid en in het bijzonder N-VA minister Jan Jambon aan te manen om de bestuurlijke en gerechtelijke samenwerking te versterken in de strijd tegen drugs en gangsters die Antwerpen letterlijk overnemen.

Anke Van dermeersch: “De ‘war on drugs’ waarbij burgemeester De Wever claimt Antwerpen te zuiveren van drugs en dealers, moet dringend uitgebreid worden naar een echte oorlog tegen de drugsoorlog die Antwerpen in een moordende greep heeft. Zowel inzake hard- als van softdrugs, moet er een nultolerantie ingevoerd worden.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...