Budgetwijziging 2012

Onlangs stonden de klassieke budgetwijzigingen op de agenda van de Wilrijkse districtsraad.
Meestal stemt men in het najaar het budget van het volgende jaar, en in de maand mei volgen dan de budgetwijzigingen.
Men heeft dan al enkele maanden gewerkt met de voorziene sommen en dan heeft men al een beter zicht op bedragen die men niet zal of heeft verbruiken..
Buiten het verschuiven van budgetten, die eigen zijn aan een budgetwijziging, waren er enkele zaken die wel opgevallen zijn.
Het bedrag van 100 000 € wat voorzien was voor een parking aan Hof ter Beke, was verminderd tot  10 000 €. Deze som behoud men nog steeds hoewel Hof ter Beke nog steeds niet verhuurd is. Men verondersteld dat men door de aanleg van deze parking gemakkelijker een huurder zal vinden.
Het Hof ter Beke is echter zo vervallen, dat we betwijfelen of er wel ooit een huurder zal gevonden worden. Daarom vinden wij die 10 000€ momenteel een slechte investering.
Verder was er op het budget een som van 16 000€ voorzien voor de Led-verlichting die men in de vloer van de multifunctionele heeft geplaatst. Op onze opmerking dat deze verlichting al opgenomen was in vorige budgetten, antwoordde de bevoegde schepen, dat dit geld diende voor de “aansturing “ van de Led-verlichting.
Men voorziet dus verlichting, maar men vergeet dat er dan ook elektriciteit moet zijn, om deze te laten werken.En dit gaf de schepen dan ook toe.
Verder viel ons op dat de aankoop van Barbecuestellen voor de verscheidene parken van 4200 € naar 7000 € was gegaan. Dit vonden we toch wel een grote verhoging.
Al deze zaken ,waren voor ons een reden om ons te onthouden op deze begroting.
Wij zijn nog steeds van oordeel ,dat men de budgetten efficiënter en doelgerichter zou kunnen inzetten.
Door de budgetten beter  te gebruiken, zou men meer zaken kunnen realiseren in ons district.
 
 
Eric Huijbrechts
Fractieleider
Vlaams belang Wilrijk

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...