Bomen bedreigd !

Blijkbaar zouden de bewoners van de Eglantierlaan en de Varenlaan aan de grens Antwerpen/Wilrijk op de hoogte gebracht zijn dat de bomen in hun straat zouden worden gerooid en er verkeersbegeleidende maatregelen zouden worden genomen. Aangezien deze bomen o.a. een geluidswerend effect hebben tegen het lawaai van de Ring rond Antwerpen, gaat het Vlaams Belang Wilrijk hier niet mee akkoord.
Daarom zal voorzitter Bruno Valkeniers, als buurtbewoner, verantwoording eisen van de bevoegde schepen op de volgende commissievergadering van het stadsbestuur.


Vooreerst wil het Vlaams Belang Wilrijk weten of de schepen inderdaad plant om de bomen te rooiten en wat hiervan de reden dan wel is. Bovendien is het niet duidelijk of alle bomen geveld zullen worden of dat het over een paar bomen gaat. We willen dan wel graag exact weten over welke bomen te Wilrijk het gaat.
Naar aanleiding van de geplande kaalkap zullen er verkeersbegeleidende maatregelen genomen worden, maar de Wilrijkse bevolking heeft het recht om te weten wat dit concreet zal betekenen voor de mobiliteit van de districtsbewoners.


Bovendien wil het Vlaams Belang Wilrijk niet dat er getornd wordt aan het groene karakter van het district en daar zullen wij eisen dat er nieuwe bomen aangeplant worden.


Van zodra wij meer duidelijk krijgen van de bevoegde schepen in dit dossier houden wij u verder op de hoogte.
Weet u als buurtbewoner meer hierover of heeft u opmerkingen en suggesties, dan mag u die steeds aan ons bezorgen: info@vlaamsbelangwilrijk.be

Anke Van dermeersch
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...