Bedankt kiezers !

 


 

Graag wil ik ieder van u bedanken voor het vertrouwen, de steun en de stem!

De federale verkiezingen waren voor het Vlaams Belang geen succes. Met 12,7%, twaalf parlementsleden en vijf senatoren slaagt het Vlaams Belang er echter wel in om zich te handhaven als rechts-nationalistische partij en ons eigen volk eerst-programma te blijven verdedigen.

Het Vlaams Belang heeft de N-VA-tsunami overleefd. N-VA, LDD en VB zijn uiteindelijk communicerende vaten gebleken. De media-hype en de polarisatie rond de figuur van Bart De Wever hebben ervoor gezorgd dat de N-VA een onwaarschijnlijke score heeft behaald. De traditionele partijen en de vakbonden hebben De Wever slapend rijk gemaakt. Een verkiezing is uiteindelijk een veldslag, geen oorlog. Deze veldslag heeft het Vlaams Belang verloren. Het moreel van de troepen is echter goed; de structuren en de kaders zijn intact gebleven en de middelen blijven ter beschikking om het Vlaams Belang opnieuw te laten winnen.

Het Vlaams Belang heeft opnieuw laten blijken dat het geen ééndagsvlieg is maar een stabiele politieke factor. Het Vlaams Belang heeft na deze verkiezingen opnieuw groeikansen. De voorbije jaren werden onder andere met de hulp van de media en de traditionele partijen verschillen partijen (eerst LDD en daarna N-VA) naast het Vlaams Belang gepositioneerd die vooral het Vlaams Belang electoraal diende te bestrijden. Het Vlaams Belang heeft een electorale ruimte gecreëerd die uniek is. Als enige – ondanks een nooit geziene mediaboycot – strijdt het Vlaams Belang tegen de immigratie-invasie, tegen islamisering, tegen criminaliteit en onveiligheid en voor een vrij, veilig en Vlaams Vlaanderen!

Filip Dewinter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...